FAGERKULLAFEST – lämminhenkiset festit juuri sinulle

Fagerkullafest itsessään on juhla, joka kokoaa monta kulkijaa, etsijää ja löytäjää, samaan pihapiiriin nauttimaan yhdessä olemisesta ja taiteen eri muodoista, erityisesti musiikista. Sen ohessa Fagerkullafestien parissa toimivat vapaaehtoiset tiimiläiset kokoontuvat yhteen ja järjestävät Festien ja yhteisön toiminnan hyväksi pitkin vuotta erilaisia tilaisuuksia ja tempauksia.

Fagerkullafestistä erityisen tekee tapahtuman tunnelma, jolle puitteet luo vanhan pappilan pihapiiri ja renkitupa. Yleisöön on helppo sujahtaa mukaan ja nautiskella musiikista, herkutella tarjottavista ja rupatella vanhojen tuttujen kanssa ja tehdä tuttavuutta tuntemattomien kanssa. Lämpimästi tervetuloa mukaan kokemaan ja aistimaan, millaisia elämyksiä ja kokemuksia Fagerkullafest tarjoaa!

Fagerkullafest 2024 liput ovat nyt myynnissä osoitteessa www.liveto.io !

Festit toteutetaan nyt seitsemättä kertaa ja lavalle nousevat Juha Tapio, Jukka Leppilampi & Tove Wingren-Leppilampi, Rectory House sekä pappilan bändin säestämät solistit Emilia Vihriälä, Jaana B. ja Ville Joensuu!

Festit järjestetään Lehtimäen pappilan pihapiirissä keskiviikkona 10.7. klo 18 alkaen.

Pääsylippu 30€, alle 10-vuotiaat ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa. Lippuja ei palauteta eikä vaihdeta jälkikäteen. Tarjolla on festipurtavaa ja juomaa vapaaehtoisen kahvimaksun periaatteella! Illan päätteeksi yömessu klo 22.

Tervetuloa mukaan tämän kesän Fagerkullafesteille!

 

KÄYTÄNNÖN VINKKEJÄ FESTEILLE SAAPUVILLE
  • Suosittelemme ennakkolipun hankintaa sisäänpääsyn ruuhkautumisen välttämiseksi.
  • Varsinainen paikoitusalue sijaitsee läheisellä pellolla, noin 450 m kävelymatkan päässä pappilan pihapiiristä – varaudu kävelemään kevyenliikenteen väylää pitkin ja pappilan mäen varsin tiukkaan nousuun! 
  • Inva- ja jättöparkkialue sijaitsee pappilan pihassa, jonne voi käydä saattamassa festivieraat, joille kävelymatka parkkipaikalta tai nousu pappilan mäelle voi olla turhan rankka tai haastava.
  • Vessoja festivieraille löytyy pappilan pihapiiristä ulkohuussin lisäksi pari bajamajaa, osoitettu puskapissapaikka, sekä peltoparkkialueelta puucee. INVA-vessaa emme valitettavasti pysty tarjoamaan festialueella.
  • Festit ovat ulkoilmatapahtuma – varauduthan sään mukaisesti ja myös kesäillan hyttysiin!

 

Fagerkullafest-tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018, jolloin Festien stagella soittivat itse pappilan isäntä Marko Isolehto, sekä festivaalien kummisetä Jukka Leppilampi vaimonsa Tove Wingren-Leppilammen kanssa. Seuraavana vuonna 2019 Festit kutsuivat jo paljon laajempaa osanottajakuntaa kuulemaan lauteille nousseita Timpurin roudareita, Marko Isolehtoa ja Iiris Lepistöä, sekä Festien pääesiintyjiä, Jukkaa ja Tovea yhdessä Marzi Nymanin ja Maria Ylipään kanssa. Festeillä nähdään ja kuullaan myös aina paikallisia musiikin taitajia.

Vuonna 2020 koettiin jotain aivan uutta koronan suljettua ovet liveyleisöltä. Festit kuitenkin toteutettiin hieman erilaisessa muodossa pienimuotoisesti. Ammattiohjaajan opastuksella tehtiin livetallenne, joka on tavoittanut huikean määrän yleisöä. Kaksiosainen tallenne ensiesitettiin Festien YouTube-kanavalla heinäkuussa 2020 ja huhtikuussa 2021 tallenteet esitettiin TV7:n kanavalla. Tallenteet ovat katsottavissa edelleen TV7:n ohjelma-arkisto Arkista!

Vuonna 2021 festit saivat uutta potkua uuden huikean festilavan myötä! Leader Aisaparin rahoituksen turvin festiläiset rakensivat katetun ja ajanmukaisen esiintymislavan kivinavetan rauniolle. Lavalle nousivat Marko Isolehto & Priesthouse Ensemble, Olli Helenius, Jippu & Benjamin Roth, Jukka Ja Tove huikean artisti-muusikkokavalkadin kanssa. Jukan ja Toven kanssa esiintyivät Jukka Tolonen, Hillel Tokazier, Kaarle Mannila ja Mikko Härkin.

Vuonna 2022 festit saivat jälleen huippuartistivieraan, kun lavalle astui Ilta! Uutena ohjelmassa oli myös Yömessu festien päätteeksi.  Vuonna 2023 kaunisääninen Kristiina Brask oli tapahtuman pääartisti.